چرا زنان کمتر در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند؟ / ریسک‌گریزی مهم‌ترین مانع حضور زنان در بورس

به گزارش بیدنا، نتایج تازه‌ترین نظرسنجی ایسپا در طرح سنجش نگرش مردم ایران از وضعیت اقتصادی کشور نشان می‌دهد رفتار زنان و مردان در مدیریت پس‌انداز تفاوت معناداری با یک‌دیگر دارد.

۴۲.۲ درصد زنان و ۳۶.۲ درصد مردان گفته‌اند پس‌انداز ندارند. مردان (۱۱.۳ درصد) بیش از زنان (۷ درصد) به سرمایه‌گذاری در بورس می‌پردازند. در مقابل زنان (۸.۱ درصد) بیش از مردان (۳.۶ درصد) طلا و سکه خریداری می‌کنند.

زنان در یک نظرسنجی دلیل این تفاوت را در سه عامل مهم دسته‌بندی می‌کنند: ریسک گریزی، نداشتن دانش لازم و ناآگاهی از گزینه‌های موجود و عدم اعتماد به نفس کافی.

ریسک گریزی

تعداد زیادی از پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی این عامل یعنی ریسک‌گریزی را مهمتر از دیگر عوامل ارزیابی کرده‌اند.

برخی گزارش‌ها نیز نشان می‌دهد زنان نسبت به مردان ریسک‌گریزترند و ترجیح می‌دهند از سرمایه‌گذاری‌ در بازارهای پرنوسان دوری کنند و خرید اوراق مشارکت، طلا، پس‌انداز در بانک و به‌طور کلی به سرمایه‌گذاری‌های امن تمایل دارند.

نداشتن دانش لازم و ناآگاهی از گزینه‌های موجود

دسته دیگری از پاسخ دهندگان از اهمیت دانش لازم برای سرمایه‌گذاری در بورس گفته‌اند.

این عامل البته مختص زنان نیست بلکه اساسا فعالیت در بازار سهام به صورت مستقیم نیاز به تجربه، دانش و مهارت دارد. به نظر می‌رسد زمینه‌های اجتماعی فرصت بیشتری را برای انتقال تجربه و دانش در حوزه خرید طلا برای زنان فراهم کرده است.

اما نیازی نیست که حتما به صورت مستقیم در بورس سرمایه‌گذاری کرد. لازم نیست حتما معامله‌گر حرفه‌ای بود. صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای افرادی که آگاهی کافی ندارند، شروع خوبی است. این صندوق‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند: صندوق با درآمد ثابت، صندوق در سهام و صندوق سرمایه‌گذاری مختلط.

عدم اعتماد به نفس کافی

در میان پاسخ دهندگان تعداد کمی به عدم اعتماد به نفس برای سرمایه‌گذاری در بورس اشاره کردند. بهترین راه در این زمینه کمک گرفتن از افراد قابل اعتماد، مشاوران سرمایه‌گذاری و مطالعه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا