واژه نامه مدیریت ۱۴۰۰ / قسمت اول

برخی از واژه ها و اصطلاحات آن قدر کاربردی و پر تکرارند که بخش جدایی ناپذیری از ادبیاتِ اداری امروز ما را تشکیل می دهند . این واژه ها به ظاهر یک واژه اند ، اما وقتی آن را از قلم طناز ِنگارنده این سطور می خوانید، واقعیات انکارناپذیر و ملموسی را بازگو می کنند که خواندش خالی از لطف نیست! این شما و این واژه نامه مدیریتی ۱۴۰۰ …

 اتوماسیون

ابزار الکترونیکی برای ارتباطات بهتر  بین همکاران و واحدهای یک سازمان یا اداره با هم یا با افراد بیرون سازمان که در برنامه های دولت در چارچوب واژه کلی «دولت الکتریک» تعریف می گردد.  شامل سیم کشی، سه راهی، کلید و پریز، لامپ و موارد مشابه و البته چند عدد کامپیوتر در صورت نیاز . سامانه ای برای تایید تصویر کپی مدارک در صفحه نمایش با استفاده از کپی مدارک کاغذی. استقرار اتوماسیون منجر به تغییرات بنیادین  به شرح ذیل در بسیاری از سازمان ها ، شرکتها و ادارات شده است:

  1. ایجاد پرونده کامپیوتری در هر سازمان در کنار پرونده کاغذی
  2. جابجایی دستی پرونده ها همزمان با ارسال کامپیوتری آنها برای استفاده از سامانه و کد شناسه تولید شده
  3. پر کردن همه انواع فرم ها با جزئیات کامل با صفحه کلید از روی فرم های کاغذی قبلا تکمیل شده با قلم
  4. تغییر گم شدن پرونده کاغذی به پاک شدن اطلاعات از روی سامانه
  5. تبدیل صف فیزیکی به صف سیستمی در ادارات با این تفاوت که نمی دانیم دقیقا چند نفر جلوی ما هستند.
  6. جایگزینی جمله “مدیر جلسه است” به جمله “سیستم ها قطع است” در پاسخگویی به ارباب رجوع در بسیاری از سازمان ها
  7. و البته ایجاد اشتغال

صاحبنظران، ادعای استقرار دولت الکترونیک یا  اتوماسیون اداری را در سازمانها و شرکتها  بدون توجه به وجود زیر ساختهای فنی و فراهم نبودن فرهنگ سازمانی در حکم ضرب المثل  «قاشق ساختن کاری ندارد، یک مشت میزنی گود میشود، دمش را میکشی دراز میشود» می دانند.

کارت هوشمند:

کارت دانا، عاقل، فهمیده، دارای استقلال در تصمیم گیری، سرخود، به هرکارتی که دوستش داشته باشیم می گوییم، کارتی که می توان با آن هزارکار کرد ولی گذاشته ایم آیندگان آن را راه بیندازند تا بیکار نباشند، گاهی اوقات برای تغییر معنای واژه «هوشمند» در ذهن مصرف کننده ساخته می شود.

فناوری منسوخ شده:

فناوری هایی که قدیمی شده اند و از تاریخ معینی سازمان مجاز به بهره گیری از آنها نخواهد بود مگر با بخشنامه، تبصره، سفارش، دستور، متمم، ضمیمه، پیوست، پاراف، چشمک، اشاره، پیغام، توصیه، استثناء، و موارد مشابه.  به دلیل نبود جا، کمبود بودجه، نداشتن تخصص، عدم وجود زیرساخت، و… . علت اصرار بر علت استفاده از واژه مذکور هنوز نامشخص است و توصیه می شود اگر کسی هم هست که می داند پاسخ را پیش خودش نگه دارد! اصرار و تاکید بر استفاده از فناوری منسوخ شده در مکاتبات و جلسات رسمی و ادامه استفاده از آن در سازمان به شرح دلایل مذکور درقالب ضرب المثل زورش بیش است، حرفت پیش است توجیه می شود.

اهداف فناوری اطلاعات:

آنچه در گزارشات می آید.  چشم نواز، هرچیزی که نور زیاد آن چشم را بزند، آنچه نداریم و  هم می خواهیم به آن برسیم و هم دلمان نمی خواهد، عقلا گفته اند اگر برسیم دیگر وجود آن بی معنی است پس نرسیم بهتر است، خواب، رویا، آرزو.

فایروال: دیوار آتش ،  سیستمی که جلوی دسترسی غیرمجاز یک رایانه به اطلاعات سایر رایانه هایی را می گیرد که خودمان یا قبلا منتشر کرده ایم یا می خواهیم منتشر کنیم یا ارزش ندارد تا منتشر کنیم یا به هر حال یکی منتشرش می کند، با این حال وجودش لازم است.

اتک: حمله کامپیوتری با سرقت اطلاعات یا پیدا کردن شریک سرقت، دسترنج آدم مریض، رفتار آدم مال مردم خور، هرچه اطلاعات مهم تر باشد سارقش علاقه مندتر است، مقصر بی خبر پاک شدن اطلاعات ناشی از خطاهای انسانی. دلیل اصلی کلیه خریدها و هزینه های بخش فناوری اطلاعات.

کلاس آنلاین:

نوعی آموزش که در آن مدرس و  یادگیرنده در محیط جداگانه باشند. رونق آن در این عصر مرهون همه گیری کرونا بوده و جایگزینی بر کلاسهای حضوری است. در کلاس آنلاین فرض بر حضور همگی است و به هیچ طریقی خلاف آن قابل اثبات نیست. اهداف تشکیل آن در هر سازمان متفاوت و عموماً بر دو نوع است:

  • واقعاً آموزش
  • ظاهراً آموزش

در کلاس آنلاین عمده وقت طرفین در طی مدت کلاس به رفع خطای کانکت، آپدیت نمودن سیستم عامل و نرم افزارها، رفع خطای احراز هویت، صدای میکروفون، تصویر و غیره می گذرد و در فرصت باقیمانده مباحث درس مطرح می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا