کدام شرکت های بورسی پرسودترند؟
از ۵۵۳ نمادی که در معاملات آخرین روز هفته گذشته در مجموع بورس، فرابورس و بازار پایه فعال بودند تنها ۱۵۷ نماد رشدی برابر یا بیشتر از شاخص کل بورس داشتند و در سمت مقابل ۳۹۶ نماد معادل ۲/ ۷۲ درصد از کل نمادهای سهامی فعال در بازار سرمایه در رقابت با شاخص کل جا ماندند. از این بین ۱۶ نماد نیز طی اینمدت به سهامداران خود زیان وارد کردهاند یا سودی نرساندهاند که خود اتفاقی جالبتوجه در چنین بازاری است.
نکته جالب توجه این است که نمادهایی که کمترین بازدهی را در سالجدید داشتهاند، نمادهایی بودهاند که در سال ۹۸ اغلب بازدهیهای چند صد درصدی داشتهاند و گاه تا ۱۰ برابر هم رشد کردهاند. در سمت مقابل اما بسیاری از نمادهایی که طی اینمدت رشدی بیش از شاخص کل را ثبت کردهاند، نمادهایی هستند که در سال گذشته بورسبازان اقبال چندانی به آنها نشان نمیدادند. به عبارتی دیگر شاهد اقبال گسترده سهامداران به جاماندگان سال ۹۸ هستیم. جاماندگانی که حالا به این واسطه تبدیل به پیشرانهای شاخص سهام در سال ۹۹ شدهاند.
در این بین حضور نمادهای بزرگ بورس تهران هم در سطوح بالای این فهرست جالب توجه است. بهعنوان مثال در صنعت شیمیایی «تاپیکو» در ۲۵ روز کاری گذشته بیش از ۱۱۵ درصد بازدهی داشته و ارزش بازار «فارس» بهعنوان بزرگترین نماد بازار سرمایه هم با رشد ۹۹ درصدی تقریبا دو برابر شده است.
در گروه فلزات اساسی هم «کاوه» ۵/ ۸۸ درصد، «فولاد» بهعنوان دومین نماد بزرگ بازار سهام بیش از ۸۷ درصد و دیگر نماد بزرگ این صنعت یعنی «فملی» هم حدود ۷۴ درصد رشد داشته است. «ثفارس» با رشد بیش از ۱۶۷ درصدی بیشترین بازدهی در سال ۹۹ را داشته است و در جایگاههای بعدی هم «وبانک»، «خبهمن»، «تبرک» و «وسدید» با رشدهای بیش از ۱۵۰ درصدی قرار گرفتهاند.
در سمت مقابل جدول اما اغلب نمادهای بازار پایهای به چشم میخورند. بهنظر میرسد از طرفی رشدهای عجیب این دسته از نمادها طی سال ۹۸ و از جهتی دیگر دامنه نوسان محدودتر آنها منجر به ایجاد فشار فروش گسترده در بسیاری از این دسته نمادها شده است.