رشد ۱۷۷ هزار واحدی شاخص بورس در فروردینماه
شاخص بورس، آخرین روز از ماه اسفند در سال ۹۸ را با بیش از ۱۰ هزار واحد رشد و با کانال ۵۱۲ هزار ۹۰۳ واحد پایان داد اما معاملات این بازار در پنجم فروردین که نخستین روز معاملاتی سال ۹۹ بود با روند منفی آغاز شد و در پایان معاملات با چهار هزار و ۲۴۱ واحد کاهش به عدد ۵۰۸ هزار واحد بازگشت.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز یکشنبه (۳۱ فروردین) به عدد ۶۹۰ هزار و ۱۴۷ واحد رسید که در مقایسه با آخرین روز معاملاتی سال ۹۸ حدود ۲۵ درصد رشد را تجربه کرد.
شاخص آزاد شناور در آخرین روز معاملات اسفند ماه ۶۵۰ هزار و ۳۴۸ واحد بود که روز گذشته و در روز پایانی فروردین ماه به رقم ۸۷۷ هزار و ۵۸ واحد رسید و افزایش ۲۲۶ هزار و ۷۱۰ واحدی را رقم زد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) در روز ۲۸ اسفند ماه سال ۹۸، ۱۷۷ هزار و ۸۳ واحد بود که این عدد دیروز به رقم ۲۳۸ هزار و ۱۱۱ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) از ۱۱۷ هزار و ۸۱۴ واحد به عدد ۱۵۸ هزار و ۳۲۲ واحد رسید.
در نخستین ماه از سال ۹۹ در معاملات بازار سرمایه نمادهای بانک ملت، بانک تجارت، فولاد مبارکه اصفهان، گلوکوزان، پالایش نفت اصفهان و ملی صنایع مس ایران در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
در یک ماه گذشته گروههای شیمیایی، بانکها، فرآوردههای نفتی، صنایع غذایی به جز قند و شکر، خودرو و قطعات، مواد دارویی با ببیشترین مثبت بر شاخص کل همراه بودند.
تداوم روند صعودی شاخص بورس تا پایان فصل بهار
قاسم صادقی امروز (دوشنبه) بر تداوم ورود نقدینگی به بازار سرمایه در فروردین ماه تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه در فروردین ماه با تعطیلات بیشتری نسبت به حد معمول روبرو بودیم اما میانگین روزانه معاملات بورس در این ماه افزایش چشمگیری را تجربه کرد.
وی ادامه داد: اکنون ارزش روزانه معاملات بورس به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است، این در حالیست که این رقم سال گذشته حدود ۶ یا هفت هزار میلیارد تومان بود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وضعیت حاکم در معاملات کامودیتیها، نفتیها و فلزیها در سال جاری شرایط بهتری را در این بازار ایجاد کرد، افزود: سقوطی که بازارهای جهانی در اسفند ماه به دلیل شیوع کرونا با آن مواجه شدند کمرنگ شد که این موضوع، زمینه بهبود معاملات بازار در فروردین ماه را فراهم کرد.
وی اظهار داشت: افزایش رکود حاکم در برخی از بازارهای طلا، ارز، سکه و مسکن از جمله عوامل موثر در ورود حجم گسترده نقدینگی به بازار سرمایه شده است.
قاسمی پذیرش شرکتهای بزرگ تامین اجتماعی مانند صبا تامین و شستا را از دیگر عوامل تاثیرگذار در افزایش اقبال سرمایهگذاران به بازار سرمایه مطرح کرد و گفت: حمایت دولت، وزارت اقتصاد و دارایی و تغییر مدیریتی منجر به رونق بازار سرمایه بیش از گذشته شده است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، کنترل جریان ورود نقدینگی به دیگر بازارها از سوی دولت باعث کاهش جابجایی پول در این بازارها شده است به همین دلیل فشار نقدینگی به سمت بازار سرمایه آمده است.
وی اظهار داشت: تحقق شعار سال جاری به عنوان جهش تولید بیشتر از طریق بازار سرمایه صورت میگیرد که این موضوع در رشد بیشتر این بازار بی تاثیر نبوده است.
قاسمی ورود جریان نقدینگی به بازار سرمایه توسط افراد تازه وارد را به عنوان عاملی تهدید کننده در معاملات این بازار دانست و گفت: وضعیت بازار باید به گونهای شود که نقدینگی اینگونه افراد به سمت صندوق سرمایهگذاری ورود کند زیرا این صندوقها از مدیریت حرفهای برخوردار هستند و طبق اصول بنیادی اقتصاد کلان را مدیریت خواهند کرد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: تصمیم گیریهاو کنترل بیشتری در سهمهایی که وارد فاز سفتهبازی شدهاند در این صندوقها صورت خواهد گرفت.
این کارشناس بازار سرمایه به صنایعی که بیشترین سهم از معاملات فروردین ماه را به خود اختصاص دادند اشاره کرد و گفت: در نخستین ماه از سال ۹۸ بیشتر صنایع مورد توجه قرار گرفته بودند اما به صورت کلی بانکها، خودروییها و مخابرات رشد بسیار خوبی را تجربه کردند که در کنار آنها فلزات اساسی و پتروشیمیها هم به مرور وضعیت خوبی را پیدا کردند.
وی در پایان اظهار داشت: با توجه به حمایت صورت گرفته از بازار سرمایه و برنامه دولت برای عرضه صندوقهای قابل معامله در اردیبهشت ماه شاهد جریان ورود نقدینگی به این بازار هستیم و پیشبینی می شود تا پایان فصل بهار وضعیت خوبی در بازار حاکم باشد.