اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث رشد بیش از ۱۵۰ درصد قیمت برخی کالاها شد

به گزارش بیدنا به نقل از خبرگزاری تسنیم، هادی قوامی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در برنامه “تیتر امشب” شبکه خبر گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۹۷ و بعد از خروج آمریکا از برجام مورد توجه قرار گرفت و ابتدا تمام کالا‌ها را مشمول می‌شد، ولی بعد از مشاهده خروج منابع ارزی از کشور به ۲۵ قلم کالا اختصاص یافت تا اینکه در سال‌های اخیر به ۵ قلم کالا تخصیص یافت.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های فاصله گرفتن ارز ۴۲۰۰ تومانی از ارز نیمایی، توزیع رانت بود. قبل از سال ۹۷ حدود ۱۴ شرکت صادراتی کالا‌ها را وارد کشور می‌کردند که با اجرای سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، تعداد این شرکت‌ها به بیش از ۴۰۰ شرکت افزایش یافت و دوباره کالا‌های وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی را صادر می‌کردند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به کسری بودجه کمک کند و بار کسری بودجه را کاهش دهد، وقتی بار کسری بودجه کاهش یافت، خلق پول به دلیل اتکای کمتر به سیستم بانکی کمتر می‌شود و از بانک مرکزی استقراض نمی‌کند.

حسین عبده تبریزی، کارشناس مسائل اقتصادی هم گفت: هدف از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی کنترل قیمت کالا‌ها بود، اما طبق نظر کارشناسان اقتصادی طرح ارز چند نرخی ناموفق است.

وی بیان کرد: بیشتر کارشناسان معتقدند که باید به دارو ارز ترجیحی تعلق گیرد، زیرا با بالا رفتن قیمت دارو فشار زیادی به جامعه وارد می‌شود.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: منافع سیاست تک نرخی ارز از هزینه‌های آن بیشتر است.

عبده تبریزی تصریح کرد: تعداد دهک‌های ضعیف جامعه افزایش پیدا کرده است و باید از این قشر حمایت شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا