خبر خوب بودجه ۱۴۰۱ برای بازار سرمایه

به گزارش بیدنا به نقل از خبرگزاری فارس، یکی از اصلی ترین موضوعاتی که می‌تواند بر بازار سرمایه تاثیر مستقیم داشته باشد، لایحه بودجه کشور برای سال آینده است. این مساله در سال‌های گذشته نیز توانسته تاثیر زیادی بر روند بورس بگذارد.

در صورتی که سهامداران خرد با مباحث اقتصاد کلان و بودجه‌ریزی آشنا باشند، می‌توان امیدوار بود با روندهایی که در بودجه در نظر گرفته شده است، بورس نیز از محل این اتفاقات مثبت می‌تواند روند صعودی بگیرد و به یک روند نوسانی و نزولی پایان دهد.

در ماه‌های گذشته وزیر اقتصاد از تقویت صندوق تثبیت بازار سرمایه سخن به میان آورده بود و برخی سهامداران نیز واریز مبالغ جدید به این صندوق را اتفاقی مثبت برای بازار تلقی می‌‌کردند؛ اما کارشناسان نظرات مختلفی در این زمینه داشته و به سازوکار این صندوق نقدهای زیادی وارد می‌کنند.

خبر خوب بودجه ۱۴۰۱ برای بازار سرمایه

در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ که صبح روز یکشنبه ۲۱ آذرماه توسط رئیس جمهور به مجلس تقدیم شد، برای نخستین ‌بار، ردیف مستقل برای صندوق تثبیت بازار در نظر گرفته شده است.

پرداخت کل مالیات حاصل از معاملات بازار سرمایه به صندوق تثبیت خبر مثبتی است که می‌تواند به شدت بر معاملات در بازار سرمایه تاثیرگذار باشد. کارشناسان مبلغ مالیاتی که به صندوق تثبت از این محل جدید واریز می‌شود را حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌کنند.

علاوه بر این نکته مثبت، بدهی‌های صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت مورد توجه دولت قرار گرفته و مقرر شده است، عدم واریزهای قبلی امسال پرداخت شود. به عبارت دیگر، دولت علاوه بر واریز یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، بدهی‌های سال‌های گذشته به این صندوق را نیز جبران خواهد کرد.

حل مشکل بی اعتمادی به بازار سرمایه با صندوق تثبیت بازار

اصلی‌ترین مشکل بازار عدم وجود اعتماد در انجام معاملات است و طی ماه های گذشته چنین تصوری میان سهامداران به وجود آمده است که قرار نیست، حمایتی از بازار صورت گیرد؛ اما تزریق مبالغ گفته شده به صندوق تثبیت بازار با وجود اینکه مبالغ هنگفتی نیست، می تواند منجر به کاهش بی اعتمادی در بازار شود که این موضوع می‌تواند به عنوان مثبت ترین نکته در واریز این مبلغ به صندوق تثبیت بازار سرمایه محسوب شود.

بسیاری از کارشناسان معتقدند، عدد پیشنهادی، توان صندوق تثبیت را چندبرابر افزایش خواهد داد. اقدامات دولت در حرکت به سمت حذف قیمت‌‌گذاری دستوری و مداخلات، جدی شده و وعده دولت در حمایت از بازار با مصادیق متعددی در حال تحقق است.

ورود پول به صندوق تثبیت بازار می تواند یکی از جدی ترین معضلات این روزهای بازار سرمایه را یعنی کمبود نقدینگی و تقاضا را تا حدود زیادی از بین ببرد. این مساله تا حدود زیادی می‌تواند بازار را به آغاز یک روند متعادل امیدوار کند.

در صورتی که این اعداد و ارقام که در بودجه سال آینده برای وارد شدن به صندوق تثبیت بازار مطرح شده است، اجرایی شود، می توان گفت سهامداران به وعده حمایت دولت از بورس امیدوار شده و پول های پارک شده وارد بازار سرمایه خواهد شد.

‌در حال حاضر به نظر می‌رسد بار دیگر بحث تزریق منابع و تخصیص منابع صندوق توسعه جهت به صندوق تثبیت بازار سرمایه در دستور کار دولت قرار گرفته و همزمان شدن این اقدام با وضعیت بسیار ارزنده بازار و سایر اخبار خوش بودجه‌ ای، نوید روزهای خوب برای بازار سرمایه را تا پایان سال خواهد داد.

صندوق تثبیت بازار، دو سال پس از انتشار اساسنامه آن، یعنی از مهرماه سال ۹۶، به منظور تثبیت بازار سرمایه و محافظت از نوسانات شدید در شرایط بحرانی بازار آغاز به کار کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا