سهامداران نباید به صورت هیجان‌زده وارد بورس شوند

به گزارش بیدنا «سهیل کلاهچی» در گفت و گو با  ایرنا روند معاملات بورس را در چند وقت اخیر مورد ارزیابی قرار داد و افزود: رشد چند روز اخیر بازار سرمایه را باید به افزایش نرخ ارز مرتبط دانست که به لحاظ روانی تاثیراتی را بر فعالان حاضر در بازار گذاشت تا ارتباط مستقیمی را که بین دلار و بورس وجود دارد را ارزیابی کنند و در انتظار رشد قیمت ها در بازار سهام همسو با نرخ دلار باشند.

وی اظهار داشت: با توجه به بررسی روند بازار سهام در میان مدت باید اعلام کرد که بازار طی یک یا دو ماه گذشته در محدوده های ارزنده‌ای برای سرمایه‌گذاری وارد شد و کلیت بازار با توجه به برگزاری مجامع و برخی از اتفاقات بنیادی رخ داده در کشور در شرایط مناسب رشد قرار گرفت.

وی با اشاره به طرح نظرات و صحبت های نادرست در مورد بازار سرمایه، گفت: به عنوان مثال گفته شده حبابی که در مرداد ٩٩ در شاخص بورس ایجاد شد اکنون دیگر تخلیه شده است و با توجه به تورمی که از سال گذشته تاکنون در بازار شاهد هستیم معاملات این بازار باید خود را باید با تورم تطبیق دهد.

وی خاطر نشان کرد: این ادعا چندان دقیق نیست اما باعث شد تا بازار سهام در مسیر صعودی قرار بگیرد و تا حدی از ضرر و زیان سهامداران را جبران کند.

این کارشناس بازار سرمایه روند روند حرکت بورس، اظهار داشت: پیش‌بینی دقیقی را نمی‌توان از بازار ارائه داد اما به نظر می رسد با توجه به وضعیت فعلی بازار، شاخص بورس بتواند تا کانال یک میلیون و ۵٠٠ هزار واحد رشد کند اما این اتفاق نمی تواند به سرعت در بازار رخ دهد بلکه بازار روند صعودی خود را با شتابی ملایم طی خواهد کرد.

وی اظهار داشت: اتفاقاتی که در چند روز اخیر در معاملات بورس رخ داد و بازار، حرکت های بزرگی را به سمت صعود در پیش گرفت، نباید باعث شود که سهامداران به صورت هیجانی وارد بازار شوند و باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که با توجه به رشد مکرر شاخص بورس در بازار، ارزش معاملات از رشد چندان بالایی برخوردار نیست.

به گفته کلاهچی، زمانی که شاخص بورس ٣٠ هزار واحد رشد می کند، لازم است ارزش معاملات به حدود ١۵ هزار میلیارد تومان برسد تا حرکت صعودی بازار روند منطقی را در پیش داشته باشد.

وی افزود: اگر قرار باشد حرکت صعودی بازار با رقم ۶ هزار میلیارد تومان به صورت پرشتاب باشد، این اتفاق، خطرناک خواهد بود، ضمن اینکه در ادامه حرکت صعودی که در دو ماه اخیر رخ داد در روز شنبه و یکشنبه حرکتی قوی در معاملات بازار صورت گرفت، این موضوع از همان زمان نشان داد به احتمال زیاد بازار برای مدتی موقت روندی نزولی را در پیش بگیرد که براساس همین پیش بینی، شاخص بورس روز گذشته در فاز اصلاحی قرار گرفت.

کلاهچی ادامه داد: سهامداران باید نسبت به این واقف باشند که روند اصلاحی بازار نگران کننده نیست و برای بازار لازم بود تا بعد از رشدی که تجربه کرد چنین اصلاحی را تجربه کند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: شاخص کل و کلیت بازار بعد از رشدی که تجربه کردند نیاز داشت وارد چنین اصلاحی شود تا شاخص بورس بعد از این استراحت دوباره روند صعودی خود را طی کند و بتواند به محدوده پیش بینی شده برسد.

وی روند معاملات بورس را در نیمه دوم مرداد ماه بررسی کرد و گفت: با توجه به شرایطی که در بازار حاکم است ممکن است شاخص بورس برای مدت دو هفته اصلاحی باشد اما این پیش بینی چندان دقیق نیست و نمی توان به آن اکتفا کرد چراکه ممکن است اتفاقاتی در بازار رخ دهد که روند معاملات را تحت تاثیر قرار دهد و و روند اصلاحی بازار را خنثی کند.

کلاهچی با تاکید بر اینکه در وضعیت فعلی هیچگونه ریسکی تهدیدکننده معاملات بازار نیست، گفت: قیمت جهانی و کامودیتی را می توان رو به بالا پیش بینی کرد و نیز اعلام کرد که بالا رفتن قیمت های جهانی تاثیر مثبت بر معاملات بازار سهام می گذارد و شاخص بورس رو به صعود حرکت می کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در برجام و تحریم ها اگر گشایشی رخ دهد شاهد اثر مثبت آن بر معاملات بازار سهام خواهیم بود، اما اگر اتفاقی هم رخ ندهد نمی تواند چندان تاثیر منفی بر روند بازار بگذارد، بنابراین در میان مدت و بلندمدت تهدید جدی در بازار وجود ندارد.

شاخص کل در بازار بورس دیروز (دوشنبه، ۱۱ مرداد ماه) دو هزار و ۳۴۷ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۳۵۷ هزار واحد رسید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا