افراد حرفهای در حوزه اقتصادی بکار گمارده شوند
به گزارش بیدنا به نقل از ایرنا، غلامحسین شافعی روز دوشنبه در مراسم گشایش “همایش بینالمللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت” به میزبانی دانشگاه امام رضا(ع) در مشهد افزود: همچنین از رییس جمهوری منتخب ملت میخواهیم در انتخاب سفیران ایران در کشورهای سطح جهان رویکرد سیاسی همراه با گرایش اقتصادی افراد را نیز در نظر گیرد.
وی ادامه داد: بهتر است رییس جمهوری منتخب ملت، استانداران را نیز از بین افرادی انتخاب کند که نگاه سیاسی و امنیتی توام با نگاه اقتصادی به امور هر استان داشته باشند.
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: حجتالاسلام والمسلمین رییسی رییس جمهوری منتخب ملت برنامه منظم و امیدوارکنندهای برای اقتصاد در زمان تبلیغات انتخاباتی خود ارایه کرد و آغاز حرکت وی در دولت سیزدهم نیز دیدار با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی بود که نشانه بسیار امیدوارکنندهای برای اقتصاد کشور است.
وی افزود: حجتالاسلام والمسلمین رییسی تاکید زیادی بر امور دیپلماسی اقتصادی داشته زیرا ایران از محدود کشورهایی است که در آن اقتصاد، هزینه سیاست را پرداخت میکند، در حالی که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته، سیاست هزینه اقتصاد را میپردازد.
شافعی ادامه داد: اوضاع اقتصادی و اجتماعی نیم قرن اخیر ایران نشان میدهد که کشور در یک چرخه معیوب و تکرارشونده از مشکلاتی مانند تورم، بیکاری، عدم ثبات اقتصادی، فقر پایدار و نابرابری گرفتار شده است.
وی گفت: آمارهای رسمی نیز نشان میدهند ظرف سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ اقتصاد کشور ۱۱ درصد کوچک شده و بسیار جای تاسف دارد که سهم اقتصاد ایران از اقتصاد جهانی در چهار دهه گذشته نصف شده و همچنین ظرف یک دهه گذشته رشد اقتصادی ایران تقریبا صفر بوده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران مهمترین عامل چنین وضعیتی را غفلت فراوان از بخش تولیدی ذکر و بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید زیادی بر تولید دارند زیرا راه نجات اقتصاد کشور افزایش تولید است.
وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی سهم اشتغال بخش صنعتی کشور ظرف ۲۵ سال اخیر تقریبا روند ثابتی داشته اما بخش خدمات با روندی تصاعدی حدود ۱۶ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.
شافعی این شرایط را نشانگر الزام به انجام یک جراحی عمیق در اقتصاد کشور ذکر و بیان کرد: ریشه همه مشکلات معیشتی، کاهش ازدواج و تولد در کشور اقتصادی است زیرا جوانان از آینده خود نامطمئن هستند لذا ازدواج نمیکنند.
وی ادامه داد: مشکلات معیشت مردم نیز با شعارهای صدقهای و یارانهای قابل حل نیست بلکه افزایش اشتغال و ارتقای سطح رفاهی جامعه با توسعه اقتصاد قابل تحقق است.
رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: اگر ظرف سالهای اخیر به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه امور اقتصادی درست عمل میشد وضعیت اقتصادی کشور اینگونه نبود و نمیشد. بنا به فرمایش ایشان یکی از راههای نجات اقتصاد کشور، مردمی کردن آن است.
وی افزود: دولت بدون حضور بخش خصوصی قادر به توسعه اقتصادی نبوده و نیست. ثروتآفرینی در چنین وضعیتی فقط میتواند از کارهای مولد ایجاد شود زیرا ثروتآفرینی از کارهای غیرمولد ثمری ندارد.
شافعی ادامه داد: واقعیت این است که در جامعه امروز وقتی که واسطهگری، کارهای غیرمولد و رانتجویی بسیار سهلالوصولتر از کار مولد است، سرمایهگذاری در کارهای مولد مورد استقبال قرار نمیگیرد.
وی نظام پاداشدهی را در کشور به سمت کارهای غیرمولد ذکر و بیان کرد: باید در وهله نخست اصلاح نظام پاداشدهی، اجتناب از رویکرد توزیعی صفر و پول پاشی بدون انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد مورد توجه قرار گیرد زیرا اصلاح ساختار اقتصادی مبنای اثرگذاری هر اقدام در جهت رفاه مردم است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران بر لزوم تحول در نظام بانکی و نظام بودجهریزی کشور نیز تاکید و بیان کرد: هماینک صاحبان کارهای غیرمولد مالیات نمیدهند اما تولیدکنندگان شناسنامهدار و مولد کشور در راس مالیاتدهندگان به دولت قرار دارند.
همایش اقتصاد، اشتغال و تولید در چارچوب کنگره بینالمللی امام رضا (ع)
رییس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) نیز در این همایش گفت: دبیرخانه کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز همزمان با “سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها” همایش بینالمللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت(ع) را برگزار کرده است.
مرتضی رجوعی با اشاره به تاسیس پارسال این دبیرخانه با حضور تولیت آستان قدس رضوی اشاره و بیان کرد: همایش امروز در قالب برنامههای دبیرخانه بینالمللی امام رضا (ع) و علوم روز در سال ۱۴۰۰ و نیز در راستای لبیک علمی و عملی به دغدغههای مقام معظم رهبری تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: بخش ویژه و محوری این همایش موضوع “امام رضا، اقتصاد، اشتغال و تولید” است که همچون پارسال میتواند محل اجماع عالمان، اندیشمندان و علاقهمندان علوم و معارف عالم آل محمد باشد و جامعه علمی و دینی را بیش از پیش با معارف حضرت امام رضا (ع) آشنا نماید.
رییس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) همچنین “صنایع و تولیدات فرهنگی، تربیتی با محوریت زیارت، صنایع و تولیدات هنری، تزیینی و پوشاک، “صنایع و تولیدات منابع آبی و زیست محیطی، صنایع و تولیدات دام محور و حیوانی، صنایع و تولیدات کشاورزی، صنایع و تولیدات دارویی، بهداشت و سلامت، صنایع و تولیدات مسکن و ساختمان و صنایع و تولیدات معدنی” را محورهای اصلی همایش بینالمللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت(ع) برشمرد.