در سه سال اخیر برای توسعه دولت الکترونیک در کشور تمرکز کردیم

به گزارش بیدنا به نقل از ایرنا “فرهاد دژپسند”در مراسم رونمایی از دو سامانه “محیط آزمون تنظیم گری بازار سرمایه و مرکز تعالی اقتصاد هوشمندو تحول دیجیتال شریف” که در محل وزارت امور اقتصاد و دارایی برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اعتقاد ما این است که در برخی از موارد در موضع انتخاب نیستیم بلکه در موقعیت الزام قرار داریم تا اقداماتی را برای توسعه طرح ها و اقدامات به کار گیریم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم مسیر طراحی و اهداف رشد و توسعه را راحت تر و هموارتر طی کنیم باید به دنبال برخی از راه های میان بر باشیم که در دو سال و نیم گذشته اقدامات مهمی را در این زمینه ها طراحی و اجرا کرده ایم.

دژپسند افزود: برای ایران زمانی در مورد ساختار اجتماعی، اقتصادی، منابع مالی و منابع انسانی فکر می کنیم نتیجه ای را متصور می شویم که باید به آن برسیم در حالی که موقعیت فعلی بسیار متفاوت تر از تصورات است، علت این موضوع بر می گردد به اینکه نتوانستیم ابزار فناوری و جهش را به خوبی شناسایی و به کار ببریم.

وی افزود: زمانی که در دهه ٨٠ بحث «تکفا» شروع شده بود هنوز به طور ریشه ای کاربرد فناوری اطلاعات نهادینه نشده بود و این سند تکفا به عنوان یک سند برای برنامه سوم در آمده بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: آمادگی ایران در حوزه الکترونیک در سال ٨١ تا ٨۴ روند خوبی را طی کرد و بعد از آن با نوسان همراه شد اما در دنیا این اتفاق رخ نداد و روند رو به رشدی را طی کردند.

وی اظهار داشت: کشورهایی که این مسیر را انتخاب کرده بودند توانستند سبقت معنادار و جهش گونه ای را داشته باشند.

دژپسند افزود: اکنون شاهد هستیم که بسیاری از کشورها در بسیاری از زمینه ها از ایران سبقت گرفته اند در حالی که کشور ایران باید به واسطه پارامترهای بنیادی از آنها جلوتر می رفت و وضعیت بهتری را تجربه می کرد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار داشت: علت این موضوع به عدم شناسایی درست فناوری موثر و فقدان عزم و جزم آهنین باز می گردد.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه ها موضوعی به عنوان یک رویکرد جدی که مدیریت پروژه را داشته باشیم وجود نداشت.

دژپسند تاکید کرد: در طول مدت سه سال اخیر برای دولت الکترونیک به گونه ای دیگر تمرکز کردیم در حالی که باید در ادامه اوایل دهه سال ٨٠ که ٢٠ سال از آن می گذرد باید اقدامات و طراحی‌ها به صورت پیوسته ادامه پیدا می کرد اما اکنون به دلیل پیدا کردن حالت سینوسی اقدامات فقط در حال صحبت از دولت الکترونیک هستیم در حالی که باید از دولت همراه عبور و به دولت هوشمند می رسیدیم.

وی اظهار داشت: در صورتی که قادر به تبدیل تجارت الکترونیک به تجارت هوشمند بودیم به طور قطع در شرایط ظالمانه تحریم گام‌های بلندی برداشته می شد و می‌توانستیم با درک بیشتری رو به جلو پیش برویم.

دژپسند رشد درآمدهای مالیاتی را مدیون فناوری های نوین دانست و  گفت: در صورت تکمیل فناوری‌های نوین امکان جلوگیری فرارهای مالیاتی فراهم می‌شد.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه استفاده از فناوری‌های نوین حداقل ۷۰ درصد هزینه‌ها را کاهش خواهد داد، گفت: لازمه بهره بردن از فناوری‌های نوین رصد دقیق و با دقت است زیرا با رصد عقاب‌گونه، نقاط و نکات مهم را شناسایی و با توجه به آن نسبت به شکار اقدام خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: در ۴ سال اول دولت در سازمان برنامه و بودجه حضور داشتم و در آن زمان برای دولت الکترونیک تجهیز منابعی انجام شد اما این موضوع ادامه پیدا نکرد،  دولت الکترونیک موضوعی است که رییس جمهوری به دنبال پیگیری آن است.

دژپسند تاکید کرد: عدم استفاده از فناوری های نوین مانند مسواک نزدن عذاب آور است اما باید رصد عقاب گونه از آن داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اگر کاربرد فناوری اطلاعات وجود نداشت قادر به مدیریت کرونا نبودیم، گفت: دنیا به دنبال انتقال تجربیات ایران در بحث مدیریت کرونا است و در دوران کرونا قادر به مدیریت کرونا  با فناوری‌های نوین و استارتاپ‌ها بوده ایم.

دژپسند ادامه داد: کشوری مانند ایران در شرایط تحریمی قرار دارد می‌تواند با تکیه بر فناوری‌های نوین به راحتی تحریم‌ها را دور بزند.

وی با بیان اینکه هر چه سریعتر باید ارکان اقتصاد را به فناوری های نوین مجهز کنیم، در بازار سرمایه باید از نظر شاخص در موضوع اقتصاد هوشمند توسعه اول را داشته باشیم که این موضوع را اواسط سال ۹۸ هدفگذاری کردیم.

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا