سیمان؛ یک گام تا آزادسازی نرخ!؟
به گزارش بیدنا به نقل از بورس ۲۴، حامد اصل روستا مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع سیمان «سیدکو» در خصوص روند قیمتی سهام زیر مجموعه ها و شرکت اصلی و در رابطه با افزایش قیمت سیمان گفت: جمعی از مدیران هلدینگ ها و فعالان صنعت سیمان همزمان با دهه فجر جلسه ای را با وزیر صمت در خصوص مشکلات صنعت سیمان داشتند، خوشبختانه وزیر اعتقاد به سرکوب قیمت ندارند. آنچه که تا الان در خصوص صنعت سیمان اتفاق افتاده است، مهار قیمتی و عدم امکان افزایش نرخ توسط خود صنعت بوده است.وزیر موافق شناور شدن قیمت سیمان هستند، پیشنهادی را معاون معدنی وزارت صمت ارائه داده اند که ما برای آن فرمولی ارائه دهیم.
وی افزود: پیشنهاد مان را هم داده ایم، مبنای ما این بود که نگاه به سیمان هم مانند فولاد باشد. فولاد، برمبنای نرخ صادراتی شمش خوزستان قیمت گذاری شده است،در سیمان هم قیمت فله داخلی مان را ۸۰ درصد نرخ FOBپایه صادراتی بدهید.با این فرمول، اگر نرخ ارز بالا برود هزینه نهاده ها هم بالا می رود، قیمت سیمان هم بالا می رود، اگر پایین هم بیاید قیمت سیمان به تناسب آن پایین می آید.
اصل روستا گفت: این کمک می کند که افزایش هزینه ها به صنعت فشار نیاورد، ما واقعا الان دیگر انبار های مان خالی از قطعات شده است، خرید قطعات خارجی مان هم بر مبنای دلار و ارز است، با این افزایش نرخ ارز واقعا تولید توجیه اقتصادی ندارد. صنعت سیمان مردانه پای کار ایستاده است، بنابراین هم انتظار ما این است که دولت ، با ما همکاری کند تا ما بتوانیم ادامه حیات بدهیم.
افزایش نرخ، بخشی از هزینه های ناشی از نرخ ها را جبران می کند
وی در پاسخ به این که در بودجه ۱۴۰۰ نرخ گاز را برای سیمانی ها و فولادی ها پالایشگاهی ها و سایر صنایع فولادی و کانی های فلزی و غیر فلزی بر اساس نرخ گاز خوراک پتروشیمی ها در نظر گرفتند که ظاهرا از این ۲۳ درصدی که بوده است، ۳۰ درصد شده است، به نظر شما این روی نرخ سیمان تاثیر گذار است؟ توضیح داد :بخش عمده ای از هزینه های تولید سیمان انرژی است، بخشی از انرژی ما هم سوخت گاز یا مازوت است. هر گونه افزایش نرخ نهاده ها و لوازم مصرفی برای تولید باعث افزایش بهای تمام شده می شود، از آن طرف هم به قیمت ها اجازه افزایش نمی دهند، نهایتا صنعت به سمت توقف می رود، حال شما عوارض این توقف را در مسائل اجتماعی ببینید. صنعت سیمان ۲-۳ درصد جی ام پی کشور و ۵-۶ درصد اشتغال کشور را تامین می کند.
به گفته وی، سوخت گاز جزو هزینه های اصلی ما است، صنعت هزینه های انرژی را تا ۳۰ درصد از این راه پوشش می دهد، هرگونه افزایش گاز افزایش هزینه بهای تمام شده مان است که اثر خیلی سنگینی دارد و صنعت هم واقعا برای این افزایش کشش ندارد. البته نامه زده ایم، حالا اگر ما بتوانیم افزایش قیمت را بگیریم هرگونه نوسان را پوشش می دهیم.
شرکت های زیر مجموعه افزایش سرمایه می دهند، بعد از مجامع…
این مقام مسئول در سیدکو در مورد حمایت از سهام شرکت های زیر مجموعه تصریح کرد: بازار گردان مجموعه سیدکو، گروه توسعه ملی است، نگاه ما نگاه کوتاه مدت نیست و اهل سوء استفاده از بازار هم نیستیم که بخواهیم نوسان گیری کنیم یا از این محل سودی داشته باشیم، نگاه ما بلند مدت و حمایت از سهامداران است.
وی در مورد افزایش سرمایه شرکت های زیر مجموعه یادآور شد: به طور قطع بعد از مجامع که تا پایان اسفند خواهد بود ، همه شرکت های مان افزایش سرمایه از محل سود انباشته خواهند داشت، برای این که می خواهیم ساختار مالی شرکت ها تقویت شود و در این فشار های بحث بهای تمام شده هزینه ،شرکت ها آسیب نبینند. در مورد تجدید ارزیابی دارایی شرکت ها نیز تابع سیاست سهامداران عمده هستیم.