افزایش ظرفیتهای اقتصادی؛ رهیافتی برای جبران کسری بودجه
به گزارش بیدنا ، جعفر قادری در گفتوگو با خبرگزاری میزان، با اشاره به راهکارهای جبران کسری بودجه وعدم اتکای بودجه به نفت گفت: عدم اتکای بودجه به نفت واقعاً امکانپذیر است.
وی افزود: در سال جاری عملکرد ما در بودجه مربوط به بخش نفت نبود البته درست است که بخش عمدهای از کسریهای موجود را از طریق فروش اوراق خزانه تامین کردیم که این مسئله هم بهتر از استقراض از بانک مرکزی است، ولی باز هم غلط است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: منطقیترین شکل در جبران کسری بودجه این است که ما به سمت فروش اموال و داراییهای دولت حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه شرکت داری و بنگاهداری کار دولت نیست، اظهار داشت: تا زمانی که ما ظرفیتهای اقتصادی کشوررا بالا نبریم با کسری بودجه مواجه خواهیم شد.
قادری تاکید کرد: اگر میکوشیم از درآمدهای نفتی نجات پیدا کنیم و اگر میکوشیم اقتصادمان تک محصولی نباشد باید نهادهای توسعهایمان، نقش توسعهای خود را ایفا کنند نه فقط به یک نهاد تصدیگر تبدیل شوند.
این نماینده مجلس ادامه داد: بنابراین فروش اموال و داراییهای دولت میتواند جایگزین مناسبی برای نفت در بودجه باشد.
قادری تایید کرد: در حال حاضر بسیاری از نیروگاهها در کشور وجود دارد که هنوز واگذار نشده است و میتوانیم از این ظرفیتهای اقتصادی استفاده کنیم.
این نماینده مجلس بیان داشت: ما چرا باید چند برابر کشورهایی همچون ژاپن بدین نحوه پرسنل اداری داشته باشیم لذا تنها باید بخشهای حاکمیتی در این بستر حفظ شود.
عضو کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس با بیان اینکه هیچ جای دنیا طرحهای عمرانی به دست دولت انجام نمیشود گفت: طرحهای عمرانی کار دولت نیست تا بیاید جاده بسازد و عوارض بگیرد دولت باید بیاید و در کنار قشرهای کم درآمد قرار گیرد.