۴ مصوبه مهم برای ترخیص کالاهای رسوبی از بنادر و گمرکات کشور

به گزارش بیدنا به نقل از خبرگزاری سروش، مهرداد جمال ارونقی درباره کالاهای موجود در بنادر، اظهار داشت:

در حال حاضر ۳/۵ میلیون تن کالای اساسی که از این تعداد یک میلیون کالای اساسی است که روی شناورهایی که حامل این کالاها هستند و ۴ میلیون تن کالای غیر اساسی غیر کانتینری در بنادر و گمرکات کشور دپو شده و موجود است.
علاوه بر آن ۳۰ هزار دستگاه کانتینر که حاوی کالای اساسی و کالای غیراساسی هستند در گمرکات کشور موجود است.
متعاقب مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی کشور دولت و همینطور مصوباتی که از طرف شورای عالی امنیت ملی صادر و به گمرک ابلاغ شده بود و همچنین متعاقب تصمیم گیری که در جلسه ستاد اقتصادی گرفته شد، جلسه‌ای به ریاست وزیر صنعت تشکیل شد و در خصوص کالاهایی که در بنادر و گمرکات وجود دار تصمیمات ویژه ای اتخاذ شد.

*** ۴ مصوبه مهم برای ترخیص کالاهای رسوبی

.
معاون فنی گمرک ضمن اعلام ۴ تصمیم گرفته شده برای ترخیص کالاها، اضافه کرد:
در خصوص کالاهای اساسی که هنوز انتقال ارز صورت نپذیرفته و تامین ارزنشده است، مقرر شد که بانک مرکزی همکاری لازم را برای تامین ارز این کالاها داشته باشد که انتقال مالکیت اتفاق بیافتد و کالاها به گمرک اظهار شود.
تامین ارز این کالاها به اولویت‌هایی که وزارت صنعت به بانک مرکزی اعلام می کند، انجام می‌شود و بانک مرکزی بر اساس آن به تامین ارز آن کالاها اقدام می کند.
وی در ادامه افزود:
چندین بار موضوعاین اولویت‌ها اعلام شده اما  قرار است،  جمع بندی شود و اولویت نهایی را به بانک مرکزی اعلام کنند.
با  جلسه‌ای که برگزار شد، احتمالا ظرف این هفته اولویت‌ها مشخص می شود و به بانک مرکزی اعلام می کنند و بانک مرکزی هم با توجه به اعلام همکاری که انجام داده در اسرع وقت نسبت به تامین ارز این اقلام اقدام کند.
*** صدور اعلامیه تامین ارز به صورت اعتباری
ارونقی در مورد مصوبه دوم جلسه ستا هماهنگی اقتصادی دولت، بیان داشت:
قسمتی از کالاهای اساسی به صورت اعتباری خریداری شده است و به بنادر و گمرکات کشور حمل شده که برای این بحث هم مقرر شد که اعلامیه تامین ارز به صورت اعتباری برای این کالاها صادر کند و کالاها ترخیص شوند وبانک مرکزی بایستی ظرف ۳ ماه از تاریخ ترخیص کالا نسبت به تامین ارز آن ها با نرخ ارز ترجیحی اقدام کند.

*** ترخیص کالاهای غیر اساسی

وی در ادامه پیرامون مصوبه سوم برای ترخیص کالاهای غیر اساسی، گفت:
در خصوص کالاهای غیراساسی به ویژه آن هایی که مربوط به نهاده های تولید از جمله مواد اولیه و مواد واسطه ای می شوند، چه توسط بازرگان وارد شود و چه توسط شرکت تولیدی وارد شود تصمیمات بسیار خوبی گرفته شد.
در خصوص این کالاها مقرر شد که با ارز اشخاص  اجازه ترخیص کالا بدون کد رهگیری بانک داده شود.
همینطور رویه دیگری که مسدود شده بود، رویه واردات در مقابل صادرات بود که خود شخص بتواند صادرات انجام شود و یا شخص غیری صادرات انجام شود که بتواند توسط آن واردکننده از پروانه صادراتی استفاده کند و نسبت به ترخیص کالا اقدام کند.
*** اصلاح ثبت سفارش
ارونقی در مورد مصوبه چهارم و آخر برای تسهیل در ترخیص کالاها، بیان داشت:
مورد دیگری که موجب دپو بسیاری از کالاها شده بود موضوع اصلاح ثبت سفارش و و ویرایش ثبت سفارش‌هایی بود که مطابق استنباط گمرک ردیف تعرفه کالا تغییر کرده بود.
خصوصا در مورد کالاهای تولید و مواد اولیه تولید بر اساس استنباط گمرک این ردیف های تعرفه تغییر می‌کرد و نیاز به ویرایش داشت  که این ویرایش مدت زمان زیادی را می‌برد که مقرر شد گمرکات نسبت به ترخیص این کالاها بدون نیاز به ثبت سفارش در گروه کالایی ۲۱، ۲۲ و ۲۳ و ۲۴ که مربوط به نهاده های تولید هستند، اقدام کند.
با ابلاغ و اجرای این مصوبات  توسط گمرک تحول بزرگی در بحث ترخیص کالاها اتفاق می‌افتد.

*** فساد برخی اقلام در گمرک

وی در مورد فاسد شدن برخی کالاها در گمرک، بیان داشت:
کالاهای فاسد شدنی در گمرگ وجود دارد که از جمله آن به می توان به ۲۰۰ تن برنج که چندین ماه است در گمرک است، اشاره کرد.
طبق آخرین اطلاعات نسبت به ترخیص و تامین این اقلام اقدام شده است.
قطعا و یقینا گمرک مجوزهای قانتونی لازم را خواهد گرفت و بعد اجازه ترخیص را صادر خواهد کرد.
در بحث کالاهای اساسی فساد پذیر نیز گمرک با همکاری بانک مرکزی ۲ بار فراخوان صادر کرده است که بدون کد رهگیری بانک امکان آن وجود دارد که صاحبان کالا کالای خود را ترخیص کنند اما استقبال چندانی از این تسهیلات نشد و به امید خدا با تصمیمات اخیری که گرفته شده است، بتوانیم نسبت به ترخیص کالاهای اساسی در حداقل زمان ممکن افدام کنیم.

*** امکان ترخیص ۵۰ درصد از کالاهای موجود در گمرک وجود دارد

به گزارش خبرگزاری سروش، معاون فنی گمرک در پایان، اظهار داشت:
همیشه اعلام می شود که کالاها رسوب شده ولی در واقع موجودی بنادر است و از ابتدای سال ۱۴ میلیون تن کالا ترخیص شده است.
یک جریانی است که از یک طرف کالاها در گمرکات کشور دپو می شود و اگر مشکل قانونی نداشته باشد نشبت به ترخیص آن ها اقدام می شود.
بیش از ۵۰ درصد از این هفت و نیم میلیون تن کالا جریان عادی خودشان را طی کردند و تنها منتظر کد رهگیری بانک هستند که  با مصوبات اخیر قابلیت ترخیص خواهند داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا