بررسی کرونا از منظر صنایع غذایی توسط محققان اصفهانی

به گزارش بیدنا، بتاکروناویروس انسانی، از منظر صنعت غذا، اصول بهداشت کارخانجات غذایی و در رویکردهای متناسب با تکنولوژی تولید در دو مقاله ISI توسط عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بررسی و در مجلات معتبر بین المللی منتشر شد.

دکتر گلی – عضو هیأت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در رابطه با این پژوهش اظهار کرد: ویروس­های کرونا، شامل کرونا ویروس-۲۰۱۹ یا سارس کرونا ویروس-۲، ویروس ­های پوششدار با RNA یکپارچه و بار مثبت اند، که در اواسط دهه ۶۰ متمایز شده­ اند، می­ توانند انسان، انواع پرندگان و پستانداران را آلوده کنند.

وی گفت: هدف از این مطالعه بررسی این ویروس، به ویژه SARS، به دلیل قرابت ژنی بسیار مشابه آن با ۲۰۱۹-nCoV یا همان SARS-CoV-۲، از دیدگاه رعایت اصول بهداشتی کارخانجات صنایع غذایی بوده است.

گلی تصریح کرد: این تدابیر، شامل، رعایت اصول بهداشت شخصی در تمام مراحل تولید و در برگیرنده شناسایی و پیشگیری از فعالیت کارگران حامل و مشکوک به کووید – ۱۹ در خطوط تولید مواد غذایی؛ اجرای تجزیه و تحلیل خطر در نقاط کنترل بحرانی(HACCP) ، عملیات تولید خوب (GMP) و عملیات بهداشتی مناسب (GHP) از مزرعه تا سفره استفاده از ضد عفونی­ کننده ­های شیمیایی مناسب، شامل تیمارهای تمیزکننده موثر در ترکیب با سطوح آلیاژهای مسی، استفاده مطلوب مواد شوینده و تمیز کننده سطوح و مورد استفاده در برنامه ضد عفونی کننده درجا است.

استاد گروه صنایع غذایی واحد اصفهان خاطر نشان کرد: بهره گیری از فناوری لیزر، مانند استفاده از طیف­ های مختلف نوری، شامل ضد عفونی سطوح با نور UVC یا  بکارگیری متیلن بلو همراه با نور مرئی در سطح خطوط تولید مواد غذایی و فراهم آوردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا، حداقل عملیات حرارتی، مانند تیمار دمای پایین زمان طولانی و بیشتر از آن برای محصولات غذایی مایع  pH برابر و کمتر از ۳، حداقل رطوبت نسبی انبارهای نگهداری است.

این محقق افزود: کووید ۱۹ می ­توانند سیستم تنفسی و گوارشی انسان، انواع پرندگان و پستانداران را تحت تأثیر قرار دهد و هدف اصلی کرونا ویروس، به دلیل ویژگی های سلولی و جابجایی آنها از طریق ترشحات مخاطی، هوا و انتقال دهانی مدفوعی، سلول های قشری یا پوششی دستگاه تنفس و گوارش است.

گلی گفت: برخی از منابع غذایی فراسودمند به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی حیاتی ممکن است به افراد کمک کنند تا با تعدیل سیستم ایمنی بدن، ایجاد فعالیت ضد ویروسی علیه عفونت و کاهش سایر مشکلات تنفسی، بر این عفونت غلبه کنند.

وی خاطرنشان کرد: از جمله رعایت روش های ایمنی غذایی مناسب در خطوط تولید مواد غذایی، اجتناب از عدم کفایت فرایندهای حرارتی در فرآوری محصولات گوشتی، عدم اطمینان در مورد ایمنی محصولات گوشتی منجمد یا نگهداری شده در یخچال، فراهم کردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا و جلوگیری از تولید غذاهای صنعتی غنی­ شده با مکمل ­های معدنی مانند آهن، روی، منگنز، منیزیم و مس توصیه می شود.

این پژوهشگر در پایان با تأکید بر توجه به این موارد در زمان­ها و مکان­های با شیوع بالای ویروس های مختلف بتاکرونا، رعایت نکات گفته شده را برای جلوگیری از شیوع بیشتر در سطح جامعه کاملا ضروری دانست.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، نتایج این تحقیقات در قالب دو مقاله ISI در مجلات معتبر بین المللی، Journal of Food safety با ضریب تأثیر ۱.۶۵۵ و مجله Food Science and Nutrition با ضریب تأثیر ۱.۷۹۷ چاپ شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا