مجلس تلاش ویژهای درباره معیشت طبقات ضعیف خواهد داشت
محمدباقر قالیباف در اولین گفتوگوی خود پس از انتخاب بهعنوان رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که اولویتها، راهبردها و توصیههای رهبر معظم انقلاب در پیامشان به افتتاحیه مجلس یازدهم، نقشه راه این مجلس در ۴ سال پیش رو خواهد بود.
وی با بیان اینکه در پیام رهبر انقلاب به ۱۶ محور اعم از اولویت، راهبرد و توصیه اشاره شده است که انشاءالله مسیر حرکت مجلس یازدهم را تعیین میکند، خاطرنشان کرد: امیدوارم با نصبالعین قراردادن این مسائل بتوانیم به نتیجهای که در پیام نیز به آن اشاره شده است، دست یابیم، یعنی به ملّت ایران ثابت کنیم که انتخاب آنان درست بوده است، و تمایل به حضور در انتخابات را در آنان افزایش بدهیم.
رئیس مجلس با یادآوری بخشی از پیام رهبر انقلاب مبنی بر اینکه: “اگر قانون را راه و مسیر کشور بهسمت قلّهها و مقصدهایی بدانیم که در قانون اساسی معیّن شده است، مجلس، متعهّد این ریلگذاری و رهگشاییِ حیاتی است”، تأکید کرد: ریلگذاری برای حرکت کشور مأموریت و شأن بسیار مهم برای مجلس است که اگر مجلس این وظیفه را بهخوبی و بهدرستی طی کند هم شأن خود مجلس ارتقا خواهد یافت و هم به نقطه امید و اتکایی برای مردم تبدیل خواهد شد، ضمن آنکه ضمانت اجرایی شدن این مأموریت مجلس کاملاً مشخص است؛ بدین معنا که کنار قوه قضائیه که مسئول تضمین اجرای قانون است، مجلس نیز از ظرفیتهای نظارتی خود در این زمینه استفاده میکند.
قالیباف تأکید کرد: باید دقت کنیم که رساندن مجلس به جایگاه والای خود در وهله اول بهعهده خود نمایندگان و مجلس است، نه دیگر قوا و نهادها.
وی همچنین با اشاره به توصیههای رهبر انقلاب درباره چگونگی اعمال ابزار نظارتی مجلس شورای اسلامی گفت: رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حبّ و بغضهای شخصی و جناحی در نظارت میتواند مانع هرگونه آسیب به کیفیت نظارت شود. همچنین ملاحظه این توصیه نیز بسیار ضروری است که نه حقّی از مدیر و مجری خدوم و زحمتکش ضایع شود و نه اغماض و اهمالِ بیمورد صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصویب قوانین درست، بسنده و قابل اجرا و همچنین پیگیری اجرای درست قوانین با استفاده از ضمانت اجرا را از راهبردهای اصلی نقشه راه مجلس یازدهم عنوان کرد و افزود: دومین بخش نقشه راه مجلس یازدهم، شناخت رویکردهای اصلی و اولویتهایی است که مجلس باید مدنظر قرار دهد. شناخت شرایط کشور و توجه به اولویتها به این معنی است که مسائل غیراولویتدار نباید ذهن و انرژی مجلس و نمایندگان را بگیرد.
قالیباف با تأکید ویژه بر مأموریت مجلس یازدهم برای توجه به مسئله عدالت و رسیدگی به معیشت طبقات ضعیف، گفت که رهبر معظم انقلاب در این نقشه راه، مسیر درست رسیدن به این هدف راهبردی را نیز مشخص کردهاند و تصریح کردند که راه درست اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی با توجه با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی همچنین با ابراز اینکه مسئله اشتغال، تولید، ارتقای ارزش پول ملی، کاهش تورم و جلوگیری از اسراف از اولویتهای مجلس خواهد بود، تصریح کرد که رهبر معظم انقلاب همواره بر ضرورت کاهش نقش نفت در منابع مالی دولتها تأکید داشتهاند اما متأسفانه مورد کمتوجهی دولتها و مجلسهای گذشته قرار گرفته است، بر همین اساس مجلس یازدهم در این زمینه انشاءالله تلاش ویژهای خواهد کرد.
رئیس مجلس ضمن با توجه به بخشهای دیگری از پیام رهبر انقلاب همچون تأکید بر تنظیم برنامه هفتم، استفاده و از ظرفیتهای دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس، به فراز سوم این پیام که حاوی توصیههایی درباره خود نمایندگان است، پرداخت و گفت: اگر ما نمایندگان به این توصیهها کمتوجهی کنیم لطمه جدی به امیدی که مردم و نیروهای انقلابی به ما دارند وارد خواهد شد.
قالیباف ادامه داد: توصیه رهبر انقلاب به نمایندگان مبنی بر عدم مسابقه در احراز جایگاهها و پستها مسئله مهمی است که از ابتدا تا انتهای مجلس و بهخصوص طی روزهای پیشِرو که تکلیف کمیسیونهای مجلس معلوم میشود مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه “با توجه به آنچه بنده از نمایندگان در این روزها دیدم این امیدواری جدی وجود دارد که آنها در مسابقه عمل پاکیزه و نیکو سربلند بیرون آیند”، افزود: صدور آرامش به افکار عمومی در نطقها بهجای صحبتهای جنجالی حاشیهساز، همکاری نمایندگان با یکدیگر، حضور فعال و منظم در جلسات و انجام امور، پاکدستی و امانتداری، وارد نکردن انگیزههای ناسالم شخصی و جناحی، جدیت در انجام وظیفه و عدم سهلانگاری در کار و نداشتن دستهبندیهای قومی، منطقهای و قبیلهای دیگر توصیههایی است که در نقشه راه مجلس یازدهم برای ما نمایندگان معلوم شده است.
رییس مجلس یازدهم اضافه کرد: نسخ قوانین زائد و مزاحم از دیگر اولویتهای کاری مجلس خواهد بود تا معضل تکثّر و تراکم قوانین درمان شود.
قالیباف با یادآوری اینکه در نقشه راه مجلس مواردی نیز بهعنوان آفتهای موفقیت مجلس ذکر شده است، گفت: سرگرم شدن نماینده به حواشی زیانبار، یا وارد کردن انگیزههای ناسالم شخصی و جناحی، یا سهلانگاری در کار، یا دستهبندیهای احیاناً ناسالم قومی و منطقهای و قبیلهای مواردی است که باید نمایندگان با مراقبت زیاد از آن پرهیز کنند.
رئیس مجلس در پایان گفت: بهنظر میرسد ضمانت اجرای این توصیهها دو چیز است: اول رعایت تک تک نمایندگان و دوم تواصی نمایندگان به یکدیگر تا غفلتها یا کمتوجهیها باعث دوری نمایندگان از اجرای این توصیهها نشود.