همه چیز درباره نحوه صحیح شستن بالش

به گزارش بیدنا به نقل از پاکسان نیوز، به همین علت بسیاری از افراد معتقدند که شستن بالش و رعایت نظافت و بهداشت آن زیرمجموعه ای از بهداشت فردی است و تمامی افراد باید نسبت به آن توجه داشته باشند.

به یاد داشته باشید که فرقی ندارد شما چقدر به بهداشت محیط خواب و تمیز نگه داشتن بالش خود اهمیت می دهید، در هر حال باید هفته ای یک بار نسبت به شستن بالش خود اقدام نمایید. پوست شما در طول شب ترشحاتی دارد که با چشم دیده نمی شود، اما به بالش شما منتقل شده و روی آن جمع می شود. سلول های مرده پوست، گرد و غبار، چربی بدن، عرق و … از جمله مواردی هستند که در زمان استراحت از پوست شما به بالش منتقل شده و روی آن جمع می شود.

در صورتی که شستن بالش شما در فاصله های زمانی مناسب انجام نشود، این آلودگی ها روی هم جمع شده و مجدد به پوست شما منتقل می شود. به این ترتیب نه تنها محیط استراحت شما آرامش و تمیزی قبل را ندارد، بلکه به منبعی از انواع آلودگی ها تبدیل می شود که می تواند مشکلاتی نظیر انواع مشکلات و حساسیت پوست را به دنبال داشته باشد.

شستن بالش با ماشین لباسشویی

این روزها کمتر کسی فرصت شستشوی لباس ها و یا حتی شستن بالش و سایر کالای خواب خود با دست را دارد. اغلب افراد به دنبال نحوه صحیح شستشوی اقلام مختلف با ماشین لباسشویی هستند. بالش و سایر کالای خواب نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.

پیش از این در مقاله ای جامع به بررسی نحوه صحیح شستن ملحفه پرداخته ایم و تمامی نکاتی که برای انجام این کار نیاز دارید را در آن شرح داده ایم. برای مطالعه این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید.

 

برای شستن بالش با ماشین لباسشویی به استفاده از روش های عجیب و یا ابزارهای متنوع نیازی ندارید. دو بالش را داخل ماشین لباسشویی به صورت صاف در کنار یکدیگر قرار داده و ماشین لباسشویی را روشن کنید. با این روش دیگر نیازی نیست برای شستن هر بالش به صورت جداگانه یک بار ماشین لباسشویی را روشن کنید. به این ترتیب مصرف آب، انرژی و مواد شوینده به طور چشمگیری کاهش می یابد.

پس از پایان فرایند شستشو، بالش ها را از ماشین لباسشویی خارج نموده و در هوای آزاد قرار دهید تا خوب خشک شود. به یاد داشته باشید که قرارگیری در معرض تابش مستقیم نور خورشید آن را ضدعفونی نیز می کند.

الگوریتم شستشوی بالش در ماشین لباسشویی

مراحل شستشوی بالش در ماشین لباسشویی را می توان به صورت زیر خلاصه نمود:

  1. ماشین لباسشویی را روی حالت بار سنگین و با گرم ترین دمای آب تنظیم کرده و آن را روشن نمایید.
  2. با جاری شدن آب در محفظه داخلی ماشین، به میزان مناسب پودر شوینده به آن اضافه کنید.
  3. برای سفیدتر شدن بالش ها می توانید نصف فنجان کربنات سدیم در این مرحله به آن اضافه کنید.
  4. چند قطره روغن اسطوخودوس نیز به این ترکیب اضافه کنید تا بالش شما معطر شود.
  5. پس از تکمیل فرایند شستشو، بالش را داخل خشک کن قرار دهید تا رطوبت اضافی گرفته شود. سپس آنرا در هوای آزاد و زیر تابش نور مستقیم خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شده و ظاهر پف کرده و مرتب خود را باز یابد.

روش شستن بالش با دست

تا این جا به طور مختصر در رابطه با نحوه صحیح شستشوی بالش در ماشین لباسشویی توضیح داده ایم. این کار مستلزم آشنایی با نحوه استفاده از ماشین لباسشویی می باشد. در صورتی که در این زمینه نیاز به آگاهی و اطلاعات بیشتری دارید، توصیه می کنیم مقاله «نحوه استفاده از ماشین لباسشویی» را مطالعه فرمایید.

ممکن است ظرفیت ماشین لباسشویی شما کمتر از ابعاد بالش بوده و یا به هر دلیل دیگری امکان شستشوی آن با ماشین برای شما فراهم نباشد. در چنین شرایطی باید بالش ها را با دست بشویید.

  1. پیش از هر کاری، برچسب نصب شده به بالش را بخوانید تا از موارد احتیاط در زمان شستشو آگاه شوید. این برچسب درست شبیه به علائم روی لباس بوده و خواندن آن به سادگی امکان پذیر است.
  2. وان یا یک تشت بزرگ را آماده و با آب پر کنید.
  3. بالش ها را داخل آن قرار داده و پودر دستی را به آن اضافه کنید. برای این کار می توانید از پودر دستی برف و یا پودر دستی کیمیا استفاده نمایید.
  4. کمی صبر کنید تا پودر شوینده با آب به خوبی ترکیب شده و محلول آب و کف آماده شود. در این مرحله می توانید بالش ها را شسته و آبکشی نمایید.
  5. در پایان، بالش ها را در هوای آزاد و زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

شستن بالش فوم

برخی از بالش های فوم قابل شستشو هستند. این نکته معمولا روی برچسب نصب شده روی آن ها درج شده و از این طریق اطلاع رسانی می شود. در صورتی که چنین نکته ای روی لیبل نصب شده به بالش درج نشده بود، از این کار جدا بپرهیزید. چرا که بالش های فوم در مقایسه با سایر نمونه های مشابه خود از حساسیت بیشتری برخوردار هستند و باید شستشوی آن ها با دقت بالاتری انجام پذیرد. به همین علت توصیه می شود که تا حد امکان آن ها را با ماشین لباسشویی شستشو ندهید.

برای آن که بالش های فوم بعد از شستشو همچنان قابل استفاده بوده و دچار آسیب نشوند، بهتر است از یک دستمال مرطوب و نیمه خیس استفاده کنید. سطح داخلی بالش را با این دستمال تمیز کنید و صبر کنید تا کاملا خشک شود. در صورتی که عجله دارید و قصد دارید هر چه سریع تر بالش خود را تمیز، خشک و مجدد استفاده نمایید، می توانید آن را کمی نم دار کرده و به مدت ۲۰ دقیقه در ماشین لباسشویی روی حالت خشک کن قرار دهید.

در صورتی که یک لایه روکش جداگانه روی بالش شما وجود داشته باشد، تمیز کردن آن ساده تر می شود. تنها کافی است که بخش داخلی بالش را محکم تکان دهید تا گرد و غبارهای داخلی آن خارج شود. سپس، رویه بالش را نیز از آن جدا کنید تا به سادگی بتوانید آن را بشویید.

چند نکته برای شستن این نوع بالش ها در نظر داشته باشید:

  • حتما پیش از اقدام به شستن بالش، برچسب نصب شده را مطالعه نموده و از دستورالعمل درج شده روی آن پیروی کنید.
  • همان طور که می دانید فوم خیس بیشتر بیشتر در معرض احتمال پارگی قرار دارد. بنابراین بالش را با ملایمت و دقت فراوان بشویید.
  • ترجیحا روی بالش از روکش مخصوص استفاده کنید و هر ماه آن را تغییر دهید تا از انتقال آلودگی به بافت داخلی بالش جلوگیری شود.

شستن بالش پر

اگر شستن بالش پر به نحو صحیح انجام نشده باشد، ممکن است آسیب دیده و کارایی خود را از دست بدهد. خشکشویی تنها راه پیش رو برای تمیز کردن بالش پر می باشد. برای آن که بالش شما برای مدت زمان طولانی تری قابل استفاده باشد، این کار را به متخصصان آن واگذار نموده و تا حد امکان از امتحان کردن شیوه های مختلف بپرهیزید.

توصیه می شود که روی بالش را با یک لایه روبالشی تمیز و مناسب پوشش دهید تا تعداد دفعات شستشوی بالش کمتر شده و بتوانید در هزینه های جاری خود صرفه جویی کنید. همچنین این کار به افزایش کارایی و طولانی تر شدن طول عمر مفید بالش نیز کمک می کند.

راه از بین بردن بوی بالش پر

برخی از افراد بدون هیچ مشکلی برای مدت زمان مشخصی از بالش پر استفاده می کنند. پس از گذشت این مدت و چند بار شستشو، ممکن است بالش بوی نامطبوعی به خود بگیرد که ناشی از باقی ماندن رطوبت و آلودگی داخل آن است. این مشکل به سادگی برطرف می شود، تنها کافی است که بالش را در هوای آزاد و زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید تا اگر رطوبتی داخل آن باقی مانده، از بین برود. همچنین این کار باعث ضدعفونی کردن بالش شده و با از بین بردن آلودگی های احتمالی، بوی نامطبوع بالش پر را برطرف می کند.

چند نکته مهم

مهم ترین نکته برای تمیز نگهداشتن بالش و رختخواب این است که از ورود با لباس آلوده به رختخواب خود پرهیز کنید. همچنین حتما پیش از خواب، پوست خود را با صابون یا هر شوینده دیگری بشویید. این کار را به عنوان بخشی از روتین مراقبت از پوست خود و بدون توجه به این که کرم یا مواد آرایشی روی پوست شما وجود دارد یا خیر، انجام دهید.

تا حد امکان در رختخواب خود خوراکی میل نکنید. این محیط صرفا به استراحت شما اختصاص دارد. بنابراین بهتر است برای انجام کارهایی نظیر مطالعه، صرف غذا، درس خواندن و … از محیط های دیگری که به این امور اختصاص یافته است، استفاده نمایید. این کار نه تنها باعث رعایت بهداشت، نظافت بالش و محیط استراحت شما می شود، بلکه کیفیت خواب شما را نیز به طور چشمگیری افزایش می دهد.

در صورتی که قصد دارید از بالش های آماده استفاده نمایید، در زمان خرید دقت کنید که قابلیت شستشو داشته باشد. در غیر این صورت برای پر کردن داخل بالش بهتر است از الیاف هایی استفاده کنید که شستن آن ها ساده تر بوده و شما را دچار چالش نمی کند. پیش از شستشو، بالش را خوب تکان دهید تا گرد و غبارهای احتمالی از روی آن جدا شود. سپس بهترین روش شستشو را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید که در زمان شستن بالش، نباید هیچ اثری از لکه روی آن وجود داشته باشد. در غیر این صورت امکان تثبیت لکه و حتی پاک نشدن آن وجود دارد. بنابراین ابتدا بالش را بررسی کنید تا لکه روغن و چربی یا هر نوع لکه دیگری روی آن نباشد. در صورتی که لکه ای روی بالش مشاهده کردید، ابتدا آن را با دقت و به روش صحیح تمیز نموده و سپس نسبت به شستشوی بالش اقدام کنید. برای این کار می توانید از انواع محصولات لکه بر نظیر پودر لکه بر سپید استفاده نمایید.

توصیه می شود که بالش ها را جدا از سایر لباس های خود بشویید. لباس ها در طول شبانه روز با سطوح متنوعی در تماس هستند و به همین علت احتمال تجمع آلودگی روی آن ها بیشتر می باشد. از طرف دیگر، گفتیم که نظافت بالش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین علت بهتر است بالش ها را جدا از بقیه لباس های خود بشویید.

توجه: به هیچ عنوان قبل از خشک شدن کامل بالش ها، از آن ها استفاده نکنید. این کار باعث جمع شدن الیاف داخل آن شده و بافت داخلی بالش را از بین می برد.

سخن پایانی

در این مقاله تمامی اطلاعات مورد نیاز در رابطه با نحوه صحیح شستن بالش را خدمت شما ارائه کردیم. امیدواریم که به تمامی سوالات شما در این زمینه پاسخ داده شده باشد. با این حال، در صورتی که همچنان سوالاتی در این زمینه دارید و یا نکته ای در نظر دارید که در این مطلب ذکر نشده است، آن را با ما در میان گذاشته و از طریق بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا